Wat doet een mental coach

//

In deze blogpost gaan we in op Mental Coaching. Vragen die we behandelen zijn onder andere: “Wat doet een mental coach?” en “Hoe verloopt een Mental Coach gesprek” en ook of een opleiding Mental Coach iets voor jou is.

Wat is Mental Coaching?

Iedereen geeft hier een eigen interpretatie aan, maar er zijn twee sites waar een mooie definitie van te vinden is;

  • Probleemsituaties die worden geschetst vanuit je eigen gedachten. Het komt vaak voor en het is vaak een oorzaak van hevige stress. Mental coaching helpt jou weer de juiste gedachtegang te krijgen. (bron: coachcircle.nl)
  • Mental coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding die erop gericht is het beste in iemand naar boven te halen. Mensen motiveren, doelgerichter maken en helpen weer eigen verantwoordelijkheid te nemen voor hun leven. Gedragsverandering door bewustwording en mensen in beweging brengen, in de richting van een evenwichtiger leven.

    In een drukke veeleisende maatschappij is er steeds meer stress, werkdruk en onzekerheid. Daarom is het belangrijk dat mensen zich staande kunnen houden. Het begint allemaal bij beter voor jezelf zorgen. Een mental coach wil mensen hierbij helpen. (bron: https://ga-mentalcoach.com)

Wat kun je verwachten van een Mental Coach?

  • Inzicht. Samen met een Mental Coach gaan we onderzoeken wat je behoeften, overtuigingen en belemmeringen zijn. Wat maakt dat je doet wat je doet?
  • We gaan op zoek naar jouw eigen oplossingen/kwaliteiten/mogelijkheden. Je hebt de antwoorden bewust of onbewust al in je. De taak van een Mental Coach is je te helpen inzien waar deze antwoorden voor jou als mens liggen of je te helpen herinneren wat je mogelijk vergeten bent.
  • De Mental Coach begeleid je bij het aanleren van nieuw gedrag. Je gaat leren door te doen, op basis van wederzijds vertrouwen in een veilige omgeving. Zelf ben je verantwoordelijk voor je eigen proces. De Coach helpt je hierbij, door met je mee te denken, er voor je te zijn en overzicht en duidelijkheid te geven. Op een no-nonsens manier.
  • We gaan actief aan de slag met datgene waarin jij jezelf wilt ontwikkelen of met datgene wat jou belemmert om je te ontwikkelen.

    Bron: ga-mentalcoach.com

Hoe verloopt een mental coaching?

Iedere mental coaching is anders. Het coachingstraject wordt telkens aangepast aan de persoon. Soms heb je gewoon een duwtje in de rug nodig, of iemand die zonder oordeel kan luisteren. Andere keren werken de Mental coach en client intensief en gedurende lange samen om blokkades te overwinnen en doelen te formuleren en te bereiken.

Wat belangrijk is, is dat de aanpak aangepast is aan wat werkt voor jou, en aan het tempo waarin jij wil groeien. De effectiviteit van mental coaching telt, niet de tijd die je doorbrengt. Dat wil zeggen dat je altijd de kortste weg naar je doel bewandelt, zelfs al betekent dat soms dat je een aantal onverwachte zijsprongen maakt.

Een mental coachingstraject kan enkele uren duren, of maanden. Alles is afhankelijk van wat je wil bereiken en welke je obstakels zijn.

Bron: (yourcoach.be)

Omdat mental coaching helemaal rond jou draait, is elke mental coaching anders. Het traject wordt aangepast aan jouw specifieke behoeften en wensen . Soms heb je gewoon een duwtje in de rug, een luisterend oor of een peptalk nodig. Heb je behoefte aan een intensief traject om je innerlijke blokkades te overwinnen of om je doelen te bereiken? Dat kan ook!

Bron: (vind-een-coach.be)

Conclusie

Inmiddels ben je een stuk wijzer en wil je verder aan de slag. We hebben een overzicht gemaakt waar je nog wat meer informatie kunt vinden over Mental Coaching.

Ben je op zoek naar een Mental Coach in de buurt van Breda? Kijk dan eens bij Mental Coach Vivian van Onderonsje.nl